Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden

Одним із найулюбленіших зимових сортів яблук для багатьох є яблука Golden. Сорт був виведений випадково при схрещуванні Grimes Golden та Golden Reinette.

Golden відрізняються від інших сортів своєю круглою і водночас злегка конічною формою. Щільна шкірка може бути золотисто-зеленого чи жовтого кольору.

Також характерною особливістю яблук Golden є маленькі цятки чорного кольору, що покривають поверхню плодів.

Golden солодкі на смак і мають м’яку консистенцію. Плоди люблять споживати свіжими, а також часто використовують для кулінарних шедеврів.
Із цього сорту можна приготувати смачний сік чи компот. Якщо сік залишити бродити, на його основі роблять смачний сидр.

Солодкість:

4.6–5.0

кисло-солодке

Збір:

жовтень–листопад

А ще плоди Golden використовують для приготування різних десертів. Наприклад, вони є прекрасною начинкою для випічки.

Golden мають високу морозостійкість та засухостійкість, тому їх можна довго зберігати, але дотримуючись правильних умов, інакше яблука починають в’янути

Середня маса: 160 г.

  • до 100 г
  • 100–200 г
  • 200–300 г
  • 300–400 г