
Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden Golden


Одним із найулюбленіших зимових сортів яблук для багатьох є яблука Golden. Сорт був виведений випадково при схрещуванні Grimes Golden та Golden Reinette.
Golden відрізняються від інших сортів своєю круглою і водночас злегка конічною формою. Щільна шкірка може бути золотисто-зеленого чи жовтого кольору.
Також характерною особливістю яблук Golden є маленькі цятки чорного кольору, що покривають поверхню плодів.
Golden солодкі на смак і мають м’яку консистенцію. Плоди люблять споживати свіжими, а також часто використовують для кулінарних шедеврів.
Із цього сорту можна приготувати смачний сік чи компот. Якщо сік залишити бродити, на його основі роблять смачний сидр.
Солодкість:
4.6–5.0
кисло-солодке
Збір:
жовтень–листопад
А ще плоди Golden використовують для приготування різних десертів. Наприклад, вони є прекрасною начинкою для випічки.
Golden мають високу морозостійкість та засухостійкість, тому їх можна довго зберігати, але дотримуючись правильних умов, інакше яблука починають в’янути
Середня маса: 160 г.
- до 100 г
- 100–200 г
- 200–300 г
- 300–400 г



